Gyárlátogatás

Bálint Analitika

28/50
A Bálint Analitika többek között elválasztástechnikával és elválasztás nélküli meghatározással, környezeti analitikával (levegő, víz, talaj vizsgálatok), helyszíni vizsgálatokkal, állapotfelméréssel, emisszió méréssel és analitikai kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, melyekhez korszerű analitikai berendezések állnak rendelkezésre (GC, GC-MS, HPLC, LC-MS). Vizsgálati területük kiterjed a hormon- és gyógyszermintákra, orvosdiagnosztikára (vér- és vizeletvizsgálat) is. A jelentkezők betekintést nyerhetnek egy korszerű analitikai labor működésébe.

Jelentkezési időszak lezárult
Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.

15/15
A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. a Ceva Santé Animale csoport magyarországi része. A Ceva az egyik legnagyobb állati oltóanyagtermelő vállalat. Gyógyszerek és oltóanyagok kutatásával és fejlesztésével foglalkoznak, háziállatok, sertések és baromfik oltására is. A Ceva csoport 9. vezető pozíciót tölti be az állati gyógyszerek piacán. Budapesti részlegük sokat fordít a kutatásra és fejlesztésre, 2010-ben nyitották meg új bakteriológiai vakcinatermelő üzemüket.

Jelentkezési időszak lezárult
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep

24/30
A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep a legkorszerűbb és a legkörnyezetkímélőbb technológiával működik. Pestlőrinc, Kispest, Erzsébet és Soroksár kb. 300 ezer lakosának, valamint az ott működő vállalkozásoknak a szennyvizét fogadja és tisztítja folyamatosan. A szennyvíztisztítás egyik mellékterméke a víztelenített szennyvíziszap, amelyből keletkező biogázból elektromos és hőenergiát állítanak elő, ami a telep teljes energiaszükségletét fedezi. A több mint egy évtizede működő biogázprogram keretében jelentős mennyiségű és a környezetre nézve káros összetételű szennyvíziszapot nemcsak környezetkímélő módon ártalmatlanítják, hanem a hagyományos energiaforrások mérhető csökkentésére még villamos energiát is nyernek belőle.

Jelentkezési időszak lezárult
Dreher Sörgyárak Zrt.

25/25
1854-ben a Jászberényi úton megindult sörfőzde lett Magyarország első sörgyára, amely ma is termel - a Dreher Sörgyárak Zrt. gyáraként. Dreher Antal, a Sörkirály a XIX. század közepén alkotta meg a nagyszerű Dreher sörök receptúráit, melyek világszerte meghódították a különleges sörök kedvelőit. Innen kezdődik el a történet, amit az idelátogatók részletesebben megismerhetnek.

Jelentkezési időszak lezárult
General Electric

18/20
A GE 1989 vége óta sikeresen működik Magyarországon, mára a cég mind az öt fő üzletága aktív hazánkban. Jelenleg a GE a legnagyobb amerikai munkáltató (több mint 13 000 munkatárs), és befektető, valamint az egyik legnagyobb exportőr Magyarországon, melyhez hozzájárul több mint 2 000 kulcsbeszállítója is. A GE XXI. századi energiaipari-, szállítási-, egészségügyi- , vízkezelési- és világítástechnikai megoldásai az infrastrukturális fejlesztéseken keresztül hozzájárulnak Magyarország versenyképességének növeléséhez. A GE hazai tevékenységének kulcsa a partnerekkel, a helyi közösségekkel, az üzleti és tudományos közösségekkel, valamint a kormánnyal való együttműködés.

Jelentkezési időszak lezárult
GlaxoSmithKline

19/20
A GlaxoSmithKline - a világ egyik vezető kutatásorientált gyógyszergyártó és egészségmegőrző vállalata - elkötelezett az emberek életminőségének javítása iránt. Vezető szerepet tölt be a védőoltások, a fertőzések, a központi idegrendszeri és légúti betegségek gyógyításában. A cégcsoport hazai össz-árbevétele alapján Magyarország első kétszáz legnagyobb vállalata között szerepel.

Jelentkezési időszak lezárult
Krio Intézet

15/15
A KRIO Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt. 2004 óta végzi köldökzsinórvér eredetű őssejtek fagyasztását és hazai tárolását. Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, amely jelenleg több mint 40 000 család számára tárol mintákat. A köldökzsinórvér feldolgozása és fagyasztása AABB (Advancing Transfusion and Cellular Therapies Worldwide) akkreditált technológiával és laboratóriumi háttérrel történik.

Jelentkezési időszak lezárult
Mikropakk

24/25
A Mikropakk Kft. fröccsöntéssel, illetve fröccsfúvással készült műanyag záróelemek és csomagolórendszerek piacvezető gyártója Magyarországon. Magas követelményeket támasztó elektronikai, vegyipari és építőipari vevőink számára precíziós műszaki műanyag alkatrészeket gyártanak hagyományos és inzert fröccsöntő eljárással. A legkülönfélébb területek számára kidolgozott egyedi megoldásaikban, valamint szabadalmaztatott saját fejlesztéseikben mind tükröződik filozófiájuk: Az innovációval megvalósuló magas értékteremtés.

Jelentkezési időszak lezárult
MOL Nyrt. - Dunai finomító

20/20
A MOL csoport Közép-Európa meghatározó olajipari vállalata, mely 7 kőolaj-finomítóval rendelkezik 4 különböző országban (Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Olaszország), ezek közül a legnagyobb, és legmodernebb a Százhalombatta mellett fekvő Dunai Finomító. Ha érdekel hogyan néz ki testközelből egy 60 m magas rektifikáló torony, vagy mekkora méretű egy szivattyú, amely óránként 400 tonna folyadékot szállít több tíz méter magasba, akkor gyere és nézd meg a finomítót!

Jelentkezési időszak lezárult
Oncompass Medicine

15/15
Közvetlen betegellátás, molekuláris diagnosztika és molekulárisan célzott gyógyszerek kutatás-fejlesztésén keresztül igyekszik szolgálni az Oncompass Medicine az általuk kitűzött célt, mely szerint senki sem szenvedhet, vagy halhat meg, akin a tudomány mai állása szerint segíteni lehetne. Új gyógyszerek hatását előrejelző diagnosztikai teszteket fejlesztenek ki a gyógyszerhatás molekuláris szintű vizsgálata alapján, valamint laboratóriumukban végzett vizsgálatokkal segítik minden beteg számára a leghatékonyabb kezelés kiválasztását.

Jelentkezési időszak lezárult
RAUCH Hungária Kft.

20/20
1919-es alapításuk óta negyedik generációs osztrák családi vállalkozás. Sikerük kulcsa számtalan motivált munkatárs és a magas minőségre való folyamatos törekvés. A RAUCH nem csak egy családbarát cég, hanem Európa vezető gyümölcslé gyártó vállalkozása.

Jelentkezési időszak lezárult
Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.

25/25
A magyar irányítású Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb gyógyszercége, kiemelkedő szerepe van a gyógyszerkutatás - és fejlesztésben. Az innovációk mellett a cég nagy hangsúlyt fektet a közösségi szerepvállalásra is, elkötelezett támogatója a magyar egészségügynek és oktatásnak. Ennek köszönhetően adatott meg a lehetőség, hogy élőben is megtapasztaljuk, hogyan készülnek azok a gyógyszerek, amiket nap mint nap használunk. A látogatás során megtekintjük a Richter Múzeumot is, ahol nyomon követhetjük egy multinacionális cég kialakulását, illetve láthatjuk múltjának tárgyi és szellemi emlékeit, valamint betekintést nyerhetünk a gyógyszerkutató laboratóriumuk működésébe.

Jelentkezési időszak lezárult
Sanofi

20/20
A Sanofi Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a hazai gazdaság 20 legnagyobb exportőre és 20 legnagyobb vállalata közé tartozik. Egyedülálló vállalat a régióban, hiszen szakértelme olyan nemzetközi háttérrel biztosított, amely lehetővé teszi a legmodernebb tudományos és technikai megoldásokhoz való hozzáférést. Hazánkban a tevékenységek széles körével van jelen, a klinikai vizsgálatoktól a gyártáson át a világszintű disztribúcióig, valamint minden 10. a hazai piacon elfogyasztott gyógyszer a Sanofi terméke.

Jelentkezési időszak lezárult
Servier

15/15
A Servier Laboratories egy magántulajdonban lévő vezető francia független gyógyszergyártó cég és a második legnagyobb francia gyógyszergyártó vállalat, amely főként kardiológiai és reumatológiai állapotú gyógyszerekre, valamint cukorbetegségre és klinikai depresszióra szakosodott. A világon 148 országban van jelen. Hazánkban is folyik a termelés, saját Gyógyszerkémiai Kutató Intézet és Nemzetközi Terápiás Kutató Központ is működik Budapesten. Világszerte 21 000 alkalmazottat foglalkoztat, melyből 3000 a kutatás-fejlesztésben vesz részt. Érdekesség, hogy 1995-ben a Servier gyógyszergyár lett az Egis többségi tulajdonosa és stratégiai partnere, illetve nemzetközi gyártóbázisa 2014-ben 867 millió doboz gyógyszert tett elérhetővé a betegek számára.

Jelentkezési időszak lezárult